måndag 17 september 2012

Jämförelser

Ett stort problem i allt vad ätstörningar heter är jämförelsehysterin. Det som gör att man bildligt målar upp ett ideal, en förväntan eller vad det nu må vara och sen gör ett krav av det hela. För den delen så gäller det alla människor generellt. Hela vår värld är jämförande på ett eller annat sätt.


Sluta jämföra dig, sluta jämföra sig. Jag vet ärligt inte om det är möjligt, eller det kanske det är men det känns som ett smärre livsarbete och ständig ansträngning. Däremot tror jag att man kan ändra syn på själva jämförandet, värderingen av det.


Alla jämför sig, med nåt eller någon på ett eller annat sätt, det behöver ju inte bara handla om ytligheter. Den som säger emot hycklar, det är min övertygelse. Men hanterandet av hur man värderar sig själv i jämförelsen, hur man hanterar känslorna som skapas i jämförelse  - det är en viktig sak att framhävda istället för att säga att vi inte ska jämföra oss alls.


Så vi kanske inte ska kräva att vi ska sluta jämföra oss, men vi kan välja hur vi ska förhålla oss till det.






Gillar den här låten, Moa Lignells låt What ever they do - om att gå sin egen väg. Har ni spotify rekommenderar jag varmt den akustiska versionen.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar