fredag 16 november 2012

Smaklig spis


Fredag lunch, snabbmat a'la mig... 





Stekt kycklingfilé i vitlök, peppar salt och olivolja

Varm sallad, färsk spenat fräst i vitlök och olivolja, rödlök, tomater, avocado, cashewnötter och diverse frön och tranbär. Saltat och öst i citronolivolja.



Smaklig snabblunch!


.

12 kommentarer:

  1. Yum! Jag är inget fan av olivolja, men det ser fantastiskt gott ut och jag är säker på att jag hade älskat hela anrättningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ähh va fan, du får lära dig äta olivolja, guds gåva till folket jue!! ;)

      Radera
  2. Men ååh vad gott,
    ska testas inom kort, gott med cashewnötterna till!

    Tack och stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nötter och frön är mumma till en sallad, tillför bra fetter, bra kolisar och mycket näring totalt sett!!

      Radera
  3. Mmmm det där såg riktigt gott ut. Helt min smak.
    Trevlig helg
    kram lilla jag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prova, mums!! snåla inte med nötter och olja bara!!

      Radera
  4. Åh så gott det såg ut, mums! Det måste provas någon dag.
    Jag finns alltid här och läser vännen men är dålig på att kommentera. Ska bättra mig. Kram Tess

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet.... du är fin.... ingen press.... kram

      Radera
  5. Mums så gott det ser ut! Ge mig ett litet "gör så här" och vilka frön använder du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj jag är dåligt på att förklara hur jag gör... men here we go;

      Kycklingfilén är givetvis tinad/lr färsk när jag steker den, långsamt och gärna med lock för att den ska bli så mör som det går... steker i olivolja och kryddorna i från start... hackad vitlök, salt och vitlökspeppar eller vanlig svartpeppar.

      Den varma salladen är snabbt uppfräst skivad vitlök i olivolja, vänd hastigt ner färsk spenat och tomater. Innan servering vände jag ner tärnad avocado och en mix av frön som jag köper bland risentas självplock till musli (pumpafrön, melonkärnor, solrosfrön, psyllisfrön, tranbär, gojibär) och naturella cashewnötter. Kryddar det sista med en skvätt citronolivolja och herbamare och ev pressad citron.


      Varma sallader gör jag ofta, finns mängder av sätt att variera och få den matig och näringsfull utan att bli typisk "bantarmat" utan mer supermat. Har ofta spenat, broccoli, blomkål och andra kalciumrika livsmedel i maten då mitt mejeriintag är begränsat (ja då jag inte vältrar mig i ostbrickor vilket händer regelbundet om än inte dagligen)

      Brukar även ha grillad lax eller varmrökt makrill till denna kombo, himla smidig snabblunch!

      Radera