onsdag 2 november 2011

Tankens kraft

Tänker spinna vidare på det här med tankar och tankens kraft. Tanken är ju till trots den som har fått mig att hamna i den här situationen.


Tanken kommer ju före man känner och före man agerar, alltså är det tanken man ska attackera - påverka - om man vill förändra.


Positiva eller negativa tankar, det man tänker, hur man tänker, blir den enda sanningen. Som jag sa igår, den inre hjärntvätten. Saken är ju den då att negativa tankar förlorar sin kraft om man inte upprepar dem, om man inte göder dem. Du blir helt enkelt det du tänker.


Kroppen kan rent fysiskt skilja på positiva och negativa tankar, de aktiverar olika ställen i hjärnan;

Negativa tankar aktiverar hjärnans högra pannlob - där även ilska, flyktkänslor, depression, rädsla, sorg och kamp registreras.

Positiva tankar aktiverar den vänstra pannloben - där lycka, intresse, positiva känslor tas emot och även samma ställe som aktiveras vid meditation.


Ätstörningar kan däremot påverka hjärnan precis som vid ett beroende. Det kan sätta sig inte enbart som tankar utan som ett begär. Alltså kan man jämföra ätstörningar med andra missbruk. Däremot ska man nog ha klart för sig att precis som att bryta ett drogmissbruk tar det tid att ta sig över den första ribban, bryta begäret. Man får jobba med sina tankar hela tiden.



Man kan alltså bli beroende av att ens tankar är negativa - hur sjukt är inte det!


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar