måndag 26 december 2011

Julens Baksmälla

Tiden innan jul är faktiskt inte så farlig, oftast har man så fullt upp att man varken hinner tänka eller känna efter fullt ut. Mitt under självaste julrushen ligger fokus på så mycket annat, barnen, familjen, allt som ska ordnas och de krav och förväntningar man ställer på sig själv.

Det är rätt likt en smärre fylla. I början känns det fint, sen blir det virrigt, dimmigt och sen kommer baksmällan!

Julens baksmälla är nog värre än inledningen av den. Det är nu man ska gå ner 10kg till nyår, börja träna hysteriskt - aldrig är gymmen så överbelamrade som i januari! Det är nu man ska kompensera för all njutning, tänka på beach 2012. Eller hur?


Det är nu det är viktigt, nu om någonsin! Viktigt att ta en sekund i taget, fokusera! Ifrågasätta!



Vill man sålla sig till massan av folk som är missnöjda, kompensationsbeteende och faktiskt ett liv som är tomt och ofulländat. Man får tycka vad man vill men jag anser att kompensationsbeteende är sjukt. Träna eller göra förändring på annat sätt för att man tycker att det är härligt är något annat, men att göra det för att det varit jul, för att kompensera,är inte ok.

Särskilt inte om man har en ätstörningshistorik eller lever med en vid sin sida - då är det uteslutet!


Mantrat:

Vill vi tävla om vem som kan bli bäst på att bli smalast?

Eller vill vi tävla om vem som kan bli bäst på att leva?


Rätt självklart val va? Ingen vinner tävlingen om att bli smalast. Inte ens den som fått plats under jord i skuggan av en sten. Men att bli bra på att leva sitt liv, må bra, njuta, leva, det är något att sikta på.


Som sagt, Julens Baksmälla är hemsk! Men den är inte just mer än så, en baksmälla. Det går över, den hemska känslan! Låt inte känslan ta över, låt den rinna av.


Sen tar man nya friska krafttag!



Påminner om vår anonyma stödtråd på Familjeliv http://www.familjeliv.se/Forum-4-46/m60802490.html

.

2 kommentarer:

  1. Vilka kloka och viktiga saker du lyfter fram! Det är så sant, så sant!

    SvaraRadera
  2. <3<3<3
    Nyårslöfte: MÅ BRA!!

    SvaraRadera