onsdag 28 december 2011

Stånga skallen blodig

Jo jag är arg, förbannad, irriterad, tjurig och en jävla b i t c h rent ut sagt.


Ledighet, tid tillsammans, som ska vara glädje, mys och kärlek. Det blir för mig en prövning. Anorexin blir direkt hotad, krav, måsten och upp o ner vända rutiner. Hon protesterar högljutt!

Jag vet att det är så, det är en del av julens baksmälla. Den delen man måste möta, låta rinna av istället för att hångla upp och sen gifta sig med.

Det är när det känns som mest motigt, när man vill ge upp, skita i allt och bara göra som hon säger, som det är som allra viktigast! Det är exakt just man är vid ett viktigt vägskäl, det är exakt just man kan fälla avgörande beslut. Svåra förtillfället men det enda vinstgivande.

Att slappna av i ett sånt här läge, följa med henne, det lättaste. Stänga av, vaggas in i ormens väsande. Det är livsfarligt!


När allt känns som värst är det exakt just då man ska veta att man gått steg framåt, att man uppnått något, att man tagit steg i rätt riktning. Det är inte läge att backa, man får ju ändå bara börja om, spilla mer tid. Nej det är nu man ska göra sig själv medveten om att man är någon utöver sin sjukdom.




.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar