torsdag 5 april 2012

Man väljer själv

Det finns så mycket dumt, så många korkade åsikter och förutfattade meningar som folk går och bär runt på. Om allt möjligt.

Ofta låter man detta påverka sig själv, man kan stressas av medias ständiga påtryckningar av att man ska gå ner i vikt och därmed bli lycklig. Omgivningens åsikter om relationer och ätandet, dieter som tas gravallvarligt och kunskaper som baseras på egentligen ingenting. 



Men i slutändan har man ändå ett val. Hur påverkad man vill bli. Det här är givetvis inte lätt, jag tycker själv det är skitsvårt! Men stora delar av att bli just mindful handlar just om att betrakta sin omgivning och sig själv utan sätta något värde i det man ser eller känner. Lite av ett det-är-som-det-är tänk.


Medvetandegöra vad man känner och konstatera utan att påverkas av det negativa. Sortera och sålla, aktivt välja bort det som inte gör gott, det som suger energi.


Vara en Gås


.

1 kommentar:

  1. Tänker likadant.. Man blir så mycket piggare när man inte värderar det man ser och hör hela tiden.. Vara medveten om energitjuvarna i vardagen och hålla dem kort! Ty sig till de man blir lugn av...

    SvaraRadera