torsdag 2 februari 2012

Idag avgörs det!

Nu är dagen inne när det ska bestämmas exakt när och med vilket upplägg jag ska tillbaks på min arbetsplats.

Nu har det ju ändå gått nästan ett halvt år av heltidssjukskrivning. Under den här perioden, som dock var extremt trögstartad, har jag faktiskt gjort framsteg på många sätt.

Dels har jag insett saker om mig själv. Att jag är en stark människa var inget nytt för mig, jag har ett gott självförtroende och låter sällan folk trampa på mig. Men jag har en extremt skev självbild och det har verkligen förtydligats för mig hur mycket av detta som är tankar, tankar som jag kan påverka och förändra.

Jag har vänt en farlig viktnedgång till en positiv viktuppgång. Nej, sjukdomen vill inte gå upp i vikt och jag har fortfarande en oerhört stark sida inom mig som vill gå ner i vikt igen men det är inget jag släpper fram. Genom att fokusera om, tänka nytt och faktiskt våga, så kan jag nå förändring. Jag är långtifrån framme men jag är definitivt på rätt väg.

Vågen har ställts åt sidan, jag har idag inte vägt mig på 6 dagar, snart 1 vecka! Jag vet att detta är en petitess för de flesta, tacksamt nog, men för mig är det enormt. På bara några dagar har jag lärt mig massor, hur otroligt mycket vågen, siffror styr måendet. Inte bara för mig utan för så många. Att vi ens tillåter det?


Men jag är nervös inför att återgå till jobbet det kan jag lova. Rädd att jag inte ska ha energi att ta hand om mig själv, även om tiderna i början bara kommer gälla ett fåtal timmar i veckan. Arbetsmiljön på min arbetsplats är orolig och inte ultimat för mig, det påverkar mig givetvis negativt och det är egentligen det sista jag behöver. Samtidigt ska det bli roligt att socialisera med några av mina kollegor som jag tycker mycket om. Ordbajsa och skratta ihop med, vara seriös och utvecklande, bolla tankar och idéer med.

Men jag ska vara ärlig, det känns sisådär. Men den känslan kanske förändras när jag är på plats, ja den inställningen får jag ha. Att känslan bara är en tanke, en som går att påverka.



En sak i taget, en dag en minut och inte måla fan på väggen - mindfulness var det ju!




.

3 kommentarer:

  1. Länge leve vågfrihet! <3 Når själv en vecka utan våg idag. <3

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna att allt kommer gå perfekt idag. Vi får prata igenom allt imorgon;)

    Vi har lämnat tillbaka awarden till dig min vän;)

    Ses imorgon
    Annie

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du hittar en väg tillbaka som är passar just dig!
    Eftersom jag aldrig har varit frisk att jobba är min nuvarande praktik det närmaste jag kommit ett arbetsliv och till största delen måste jag säga att det varit positivt så här långt.

    Kram

    Helle

    SvaraRadera